Julia Joosen

Ik ben Julia Joosen geboren in 's-Heerarendskerke, provincie Zeeland

Sinds 1984 woon ik in Drempt, gemeente Bronckhorst (Gld).

Vanuit mijn basisopleiding Textiele Werkvormen heb ik interesse gekregen in tekenen en schilderen. Onder leiding van de Deventer kunstschilder Walter van Oel ben ik in 1978 begonnen met aquarelleren.
Onder leiding van Jos Klaver -leraar aan de Hogeschool voor de kunsten te Arnhem- en kunstschilder Ad van den Brink te Doesburg bekwaamde ik mij verder in het werken met olieverf, aanvankelijk realistisch en figuratief, later meer abstract.
Ik exposeerde al eerder in diverse plaatsen in Nederland o.a. in Drachten, Raalte, Doesburg, Hellendoorn , Rheden, 's-Heerenberg, Zeddam, Hengelo (Gld) Hengelo (Ov) en diverse vestigingen van TNO enz.
Daarnaast ben ik lid van kunstenaarsnetwerk "Het Web"te Doetinchem (www.webartsight.nl) en houd mij daar bezig met de verhuur van kunst aan bedrijven en instellingen.

Samen met 3 andere kunstenaars vorm ik de stichting "Universart" (www.universart.org), die gedurende de zomermaanden in museum/galerie "De Rosmolen" te Zeddam exposities verzorgt.

Ik werk bij voorkeur in thema's. Of het nu "huizen", "bloemen" "landschappen" of "bomen" zijn. Het thema wordt steeds op verschillende manieren benaderd. Ook gebruik ik hiervoor diverse technieken. Zo ontstaat er over een zelfde onderwerp een grote variŽteit, soms figuratief, maar ook heel abstract.

Adres: J.de Bont - Joosen,
Rijksweg 40A,
6996 AC Drempt. Tel.: 0314-381774
E-mail: Druk hier voor een bericht aan mij
www.juliajoosen.nl